Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar Johor Bahru - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Wednesday, June 13, 2018

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar Johor Bahru

Assalamualaikum
Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru | Hai korang...Ramadhan 1439H akan datang tak lama lagi.Maknanya tinggal lagi sebulan je kita akan menyambut puasa.So,korang mesti akan dan sedang mencari tempat makan yang menarik untuk berbuka puasa di sekitar Johor Bahru ni kan.
Kebanyakkan Restoran,Cafe dan Hotel menyediakan hidangan menarik sempena bulan puasa dengan harga yang berpatutan.Yang mana korang boleh pilih untuk berbuka puasa samada di Hotel,Cafe dan restoran.Mereka juga menyediakan set menu untuk berbuka puasa dengan harga berpatutan sangat.So untuk entry ni aku akan update dari masa ke semasa untuk rujukan korang.

Jika ada pihat Hotel atau restoran yang ingin menjemput kami blogger Johor untuk Promosi buffet ramadhan boleh email ke sitirohaida81@gmail.com atau jdtbloggernetwork@gmail.com

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru
Di bawah ini,aku senaraikan buffet ramadhan 2018 disekitar Johor Bahru.Disamping itu,korang boleh juga lihat Pakej buffet ramadhan 2018 mengikut citarasa korang.


Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan  2018 Double Tree By Hilton Johor Bahru


MARCHE @ MAKAN KITCHEN
Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet
17th May – 14th June 2018
6:30pm - 10:00pm
RM168 nett/adult
RM84 nett/child

FEAST @11th ASIAN STYLE BUFFET
21st May – 7th June 2018
6:30pm - 10:00pm
Level 11
RM138 nett/adult
RM69 nett/adult

Untuk tempahan call : 07-268 6868

==============================================================================


Buffet Ramadhan  2018 Pulai Spring Resort

19 May – 13 June 2018

6.30 pm – 10.30pm

Adult – RM97.20
Child (6 -12 years) – RM48.60

9 Paying adults, 1 dines free

For reservation please contact:
Call : 07-521 2121
Whatssap : 017-745 5776 (Manager Restaurant
Email : enquiry@pulaispring.com





==============================================================================

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan  2018 Seven Oaks


RM45/ADULT
RM28/ CHILD
 20 % discount for Early Bird
Link FB : SevenOaks
==============================================================================
Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan  2018 The Puteri Pan Pacific 

17 May – 14 June 2018

6.30 pm – 10.30pm

Adult – RM98
Child (6 -12 years) – RM55

EARLY BIRD

15% off from 15 April to 5 May 2018
10% off from 6 May to 15 May 2018

Jika korang berbuka puasa di The Puteri Pan Pacific,korang layak untuk Lucky draw pada 30 June 2018.Korang akan memenangi Return Ticket ke Bangkok,Australia,Surabaya dan banyak lagi hadiah menarik.So jangan lepaskan peluang ye

For reservation, please contact:
07-219 9999 ext: 9399
Email: sales@puteripacific.com

==============================================================================


Buffet Ramadhan 2018 M-Suite Hotel Johor Bahru


Date From 17 May - 14 June 2018
RM98/Adult
RM58/Child

EARLY BIRD
Purchase Voucher until 10 May 2018
RM88/Adult
RM48/Child

For Reservation 
07-221 1000

==============================================================================
Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2018 Holiday Villa Johor Bahru

RM128/Adult
RM65/Child

EARLY BIRD
RM108/Adult
RM55/Child


Untuk Tempahan
Tel : 607-290 3388
Fax : 607- 290 3399
Email : hvcjbcc@holidayvillajb.com.my
==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Reinassance

Buffet Ramadhan 2018 Reinassance Hotel Johor Bahru

RM168/Adult
RM78/Child

Untuk Tempahan
 Call: 607- 381 3322
==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Amari Hotel Johor Bahru


RM128/Adult
RM64/Child

EARLY BIRD
RM102/Adult
RM51/Child

Terdapat juga Hari Raya Hi-Tea Buffet
Dari  15& 16 June 2018
RM78/Adult
RM39/Child

Hari Raya Aidilfitri Buffet Dinner
RM98/Adult
RM49/Child

Buffet Sahur
RM53/Adult
RM26.50/Child

Untuk Tempahan
Call : 607- 266 8888
Email : amaya.johorbahru@amari.com

==============================================================================


Buffet Ramadhan 2018 Grand Paragon Hotel Johor Bahru

RM118/Adult
RM55/Child

EARLY BIRD
RM98/Adult
RM50/Child

Untuk Tempahan
Call : 607-268 5255 / 5252 / 5329
Email : fnbcoor@grandparagonhotel.com.my


==============================================================================
Buffet Ramadhan 2018 Le Grandeur Palm Resort

Buffet Ramadhan 2018 LE Grandeur Palm Resort Senai Johor

RM90/Adult
RM50/Child
RM70/Senior CItizen

Sahur 
RM50/Adult
RM30/Child

EARLY BIRD
Every 10 Diners
1 get to eat fo free(9+ 1)

Untuk Tempahan
Call: 607-599 600(ext:8607)
Email : fnbsec@palmresort.com

==============================================================================
buffet ramadhan 2018

Buffet Ramadhan 2018 New York Hotel Johor Bahru

RM95/Adult
RM48/Child

EARLY BIRD

RM85/Adult
RM40/Child

Untuk Tempahan
Call: 607-331 1588
Fax : 607-331 8588
Email : nyhotel@newyorkhotel.com.my

==============================================================================


Buffet Ramadhan 2018 Thistle Hotel Johor Bahru

RM138/Adult
RM49/Child

EARLY BIRD

RM98/Adult
RM49/Child

Untuk Tempahan
Tal: 607-222 9234

==============================================================================


Buffet Ramadhan 2018 Swiss In Hotel Johor Bahru

RM98/Adult
RM40/Child


EARLY BIRD

RM78/Adult
RM34/Child

Untuk Tempahan
Call: 607-2183351
info@sijb.swissgarden.com


==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Benafee Village 

RM59.90/Adult
RM29.90/Child


EARLY BIRD

RM49.90/Adult
RM27.90/Child

Untuk Tempahan
Call: 607-333 3377

==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Zaituna Restaurant

Buffet Ramadhan 2018 Zaituna Restaurant

RM55/Adult
RM25/Child



Untuk Tempahan
Call: 6013- 735 6645
6013- 979 0518

==============================================================================



Buffet Ramadhan 2018 Amerin Hotel

RM99/Adult
RM69/Child



Untuk Tempahan
Call: 607-233 0333

==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Dean Briyani Hyderabad

RM35/Adult
RM19/Child



Untuk Tempahan
Call: 6013- 964 9870

==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Johor Golf & Country  Club

Ahli
RM35/Adult
RM19/Child

Bukan Ahli
RM45/Adult
RM23/Child

Untuk Tempahan
Call: 017-740 1690

==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Neuhaus Cafe

RM28.90/Adult
RM8.90/Child



Untuk Tempahan
Call: 017-793 1340

==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Tanjung Puteri Golf Resort

RM80/Adult
RM40/Child



Untuk Tempahan
Call: 07-259 6132/36

==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Tulang Cafe

RM29.90/Adult
RM17.90/Child

Untuk Tempahan
Call: 6018-255 9296


==============================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Amphawa Boat Noodles

Set Ramadhan Special menu
Harga
RM18.90 per set
Available at 17 May-14 June.
- Taman Sutera Utama
- Taman Mount Austin
- Downtown Bandar 

Downtown Bandar Branch: +607-2200060
Mount Austin Branch: +607-3611106
Sutera Utama Branch: +607-5596440

===========================================================================

Buffet Ramadhan 2018 Savanna Hill Resort

RM69/Adult
RM49/Child


Untuk Tempahan
☎️  07 – 8657737 / 019 – 7123222 / 019 – 2016176 / 019 - 748637 

📍  Jalan Nasiman, 81800 Ulu Tiram, Johor

So,korang bolehlah pilih di mana korang akan berbuka puasa nanti..Selamat menyambut Ramadhan yang akan datang tidak lama lagi...



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

39 comments:

  1. assalamualaikum eda...mmg terbaik semua tempat ni...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  2. Banyaknyaaa...tapi kita tiap-tiap tahun pergi buffet kat TS Hotel aje he he he

    ReplyDelete
  3. perghh banyak gile pilihan.. Sape dok JB tu boleh la pilih yek nk berbuka kat mana nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak pilihan lea kat sini..kat mana-mana pun sama..hehe

      Delete
  4. banyak betul pilihan buffet ramadhan.

    ReplyDelete
  5. jadi bila nak blanja kita mak eton?

    ReplyDelete
  6. terbaek.. sedap2 ni.. :)


    jemput join segmen ejulz :)
    http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

    ReplyDelete
  7. nice sharing kak eda..nanti boleh belanja eh salah satu hotel dekat atas tu.hahahaha..semoga murah rezeki kekda

    ReplyDelete
  8. So fast the Ramadhan buffet already coming out. Can't wait to taste them since all look so delicious.
    eratuku

    ReplyDelete
  9. Okey nanti akak ambil cuti and Aida please bawak akak makan kat mana- mana hotel diatas..hahahaha...saje jer kan..bagi akak teruja...

    ReplyDelete
  10. pergh ramadhan ini boleh susun tiap minggu ni buka dekat hotel gayanya

    ReplyDelete
  11. Memang informasi nak buat tempahan bila raya ni.
    Liza Razak

    ReplyDelete
  12. Banyak pilihan yang ada.. Tak lama je lagi Ramadhan kan muncul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahmdulillah...boleh pilih mana tempat nak buka puasa

      Delete
  13. Dah start nak buka puasa lah. Boleh sedia utk kunjungi restoran yang rakemen di post ini sekarang juga.
    Liza

    ReplyDelete
  14. wah bestnye tq sis.. ujung minggu ni nak bawak mak g buffet.. tq ye perkongsiannye..

    ReplyDelete
  15. byknya pakej buffet ramadhan..rambang mata

    ReplyDelete



Post Top Ad