Hari ini hari Sabtu

Saturday, October 19, 2013

Assalamualaikum
Salam pagi semua...sure ada yang masih kat katil lagi pepagi nie..Aku????confirmlah dah atas kerusi di bilik office..Al-maklumlah saya bekerja 6 hari seminggu..Nasib baik sabtu halfday...Kerja pun banyak dah settle..
Pepagi keluar rumah,rasa tenang skit sebab tak payah fikir nak cepat je kejar kan jammed jalan..
Tak agak-agak tajuk entry tu...hahahaha..dah kehabisan idea la tu..

Mother in Law dah tapaukan Pisang goreng..Muahaha....Dah dduk dengan mentua dari negeri lain nie,memang pepagi sarapan dia pun lain la jugak...hehehe...Kalau kat JB nie selalunya orang cari pisang goreng petang2..buat makan petang katanya...Tapi berbeza skit dari negeri lain kot..Terutama orang melaka...Orang Melaka jarang makan goreng pisang cicah sambal kicap...Kalau balik Melaka sana,petang 2 cari goreng pisang,pastu korang akan pelik sebab xde sambal kicap...siapa orang melaka angkat tangan...
Tapi sekarang nie orang  sane pun dah pandai kot cari sambal kicap...Part yang aku suka ialah asam pedas...Manyak syioookk oooo...

Dah..sambung cerita tadi pulak...Keluar rumah lewat sikit dari hari-hari biasa...On dway nak pi kerja tu singgah kejap dekat kakak jual nasi lemak...Baru kelmarin buat entry pasal mengantuk nie..klik Sini
Nasi Lemak
Sampai office,pekena nasi lemak dulu...Air kosong jerk..Tamo minum nescaffe sangat...Teh hijau tidak dilupakan..Al-maklum..dah makan makanan kolestrol banyak sangat..

Oklah korang,sambung kerja...nak settlekan ape yang tak settle skit..nanti boleh balik awal..
Esok Cutiiiiiiiiiiii..

Pada yang bercuti tu,happy weekend...


You Might Also Like

28 Orang Komen

  1. Selamat bekerja sis..sedap pepagi pekena nasi lemak hihi

    ReplyDelete
  2. angkat tangan saya org melaka....petang-petang kat melaka memang byk org jual goreng pisang cicah kicap pedas memang ohsem cuba cari area kat Tg. Batu @ Bukit Rambai dah banyak org jual.....saya memang keje half day setiap sabtu ...huhu

    ReplyDelete
  3. Kakak hari ini pun kerja half-day. Pukul 12 baliklah..
    Petang ini nak cari pisang gorenglah - Eda dok cerita kakak dah teringin:)

    ReplyDelete
  4. kak asal melaka ya? aiza kalau makan pisang goreng pun takde sambal kicap juga..
    p.s:selamat bekerja kak.. :D

    ReplyDelete
  5. selamat berhari sabtu dan selamat bekerja :)
    saya follow blognya ya kak...terima kasih
    salam dari Indonesia

    ReplyDelete
  6. Selamat bekerja. nad breakfast kueytiaw goreng arini hehe

    ReplyDelete
  7. Ok akak pun kat tempat keje.. settle apa yang patot sambil blogwalking ekekeke..

    Esok cuti yeyyyyy!!!

    ReplyDelete
  8. samalah ... kita pon keja hari ni halfday ^_6

    ReplyDelete
  9. heppy weekend kak..nak balik dah ni..byeee

    ReplyDelete
  10. salam sabtu aida...selamat bekerja k...

    ReplyDelete
  11. salam kak, kak, pertama kali mama pindah johor, terpelik kenapa orang sini makan pisang ada cicah sambal tu.. pastu makan pisang time petang, mama kat selangor, pagi petang pisang.. haha

    ReplyDelete
  12. sama la goreng pisang ni time cari time petang je..pekena dgn kopi mmg syok

    ReplyDelete
  13. salam sabtu...selamat berkerja di hari wekeend..hihi

    ReplyDelete
  14. sronoknye esok cuti..hehe
    sedap la nasi lemak tu
    nk tambah lemak kat badan ni

    ReplyDelete
  15. Heee.. rindu pulak nk koje mcm korang.. hu3

    ReplyDelete
  16. syok kan pagi2 keluar gi keje jalan tak jem....berdesup bawak kete kejap je sampai ofis hehe...

    ReplyDelete
  17. Kak ina pun suka makan pisang goreng cicah kicap...sedappp :)

    ReplyDelete
  18. tak pernah makan pisang goreng cicah kicap.. hehe.. selalu mkn mcm tu je..

    happy weekend ye! :D

    ReplyDelete
  19. hehe ..pcl lega besok tak kena kerja sbb dah beres ptg tadi... happy weekend lah kita ye .

    ReplyDelete
  20. Salam, selmat berkenalan...Selalu nampak KSD ni, tapi tak dan nak blogwalking. Haritupun PC problem, takleh nak follow balik. Anyway selamat raya, thanks singgah kat Blog saya..Gembira berkawan dengan KSD dan semoga ukhwah berpanjangan ye....

    ReplyDelete
  21. selamat bercuti sis.. sedapnya alahai nasik lemak ni.. lapar pulak ase.. sarapan biskut je tadi pagi.. hehe

    ReplyDelete
  22. dtg di hari minggu
    isi tabung sini-digi

    ReplyDelete
  23. nasib half day.. tp kje hari sabtu tak rase sgt kan..

    ReplyDelete
  24. saya org johor . mkn pisang goreng mmg cari sambal kicap . sama gak klu mkn tempe goreng ...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai