Saturday, September 16, 2017

# food review

Lunch di Dapur Selatan The Beryani House Pasir Gudang

Assalamualaikum
Hai korangšŸ˜Šsemalaman sakit tekak memang tak dapat nak dibendung.Maka ambil cuti rehat satu hari.Dapatlah mc sehari.Doktor kata ada sedikit radang di tekak dan tonsil bengkak.
Balik dari klinik tu en.husband dah rasa lapar.So kami decide untuk makan dahulu sebelum balik.Nak cari tempat makan best kat johor ni tak susah mana.Yang penting kita kena cuba  dulu,barulah boleh kritik samada kedai makan tu bagus ke tidak kan.
So berhampiran klinik tu ada sebuah restoran tu menyediakan menu nasi beriyani.And en.husband memang nak rasa  nasi beriyani di situ.
Dapur selatan menyediakan Nasi Beriyani ayam,daging dan kambing.Selain itu juga Dapur Selatan menyediakan hidangan Nasi ambang,soto nasi,laksa johor dan lain-lain menu lagi.Layanan oleh Dapur Selatan memang terbaik.aku bagi 9/10.Dapur selatan ni antara restoran nasi beryani yang popular jugaklah kan.

Kami order  Nasi beryani kambing,daging dan laksa Johor.
Nasi beriyani Kambing



Nasi Beryani Daging


Laksa Johor


Hah..korang jangan tercari-cari pulak mana dagingnya tau kerana daging kambing dan daging dah ditimbus dengan Nasi.


En.husband kata nasi beryani kat sini sedap.Laksa Johor pun not bad.Aku tak dapat nak bagi markah sebab tekak tak berapa nak rasa sangat.


Dapur Selatan ni juga menerima tempahan untuk kenduri kendara dan sebagainya tau.
so,kat bawah ni aku sertakan alamat Dapur selatan ni ye.


DAPUR SELATAN(THE BERIYANI HOUSE)
No.56,Jalan Pengkalan 5,Taman Pasir Emas
Kampung Pasir Putih
81700 Pasir Gudang
Johor
Tel :019-7444034







Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

10 comments:

  1. Bestnya tempat ni.. ada peluang nanti nak singgah jugalah. Sedap tengok semuanya :)

    ReplyDelete
  2. Sedap tu..rabia suka makan nasi beriani kambing..

    ReplyDelete
  3. Jauhnya, kalau dekat dah lama pergi.

    ReplyDelete
  4. sakit tekak?ada tonsil kt tekak? akak makan ice cream yg dalam cup tu.tak kisah perisa apapun.insyaAllah cpt baik

    ReplyDelete
  5. selera kita mcm sama laaa.. beriyani kambinggggg!

    ReplyDelete
  6. perghhh kambinggggg..nak jugaaaakkk..

    ReplyDelete
  7. alahaii sedapnyaa.. dah la x lunch lagi ni. hehe

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81