29
Assalamualaikum

Cerita lama yang aku jerukkan semasa di Melaka tuari..Aku dah janji nak ceritakan di entry entry akan datang bila aku balik jb kan..

Entry semasa aku bercuti.
Kalau korang rajin boleh la jengah jengah entry lepas lepas nie.Entry nie semua berkaitan dengan percutian balik kampung aku tu..hehehe

Ada lagi yang aku nak update hari nie dan seterusnya memandangkan pic pic tu aku nak cantikkan sikit..hehehe..

Sekarang nie kalau balik Melaka,Dah taksusah nak dapatkan makanan makanan kegemaran yang best best 
Sejak Ditubuhkan Bandar Merlimau baru nie,semua kedai yang susah nak didapati,semuanya dah ada.
Contohnya Secret Recipes,Cool Blog,butik pearl Haya,Gym dan akan dibuka KFC.Jadi orang orang Merlimau tak payahlah susah susah nak ke Bandar Melaka untuk menikmati Makanan kegemran mereka.

So petang hari kedua tu,En.Husband menepati janji untuk bawa aku ke Secret recepi..Thanks ye Cik Amat..hehehe...Kitorang pergi bertiga..bersama anak saudara aku sorang.
Menu pilihan kami petang tu cuma slice cake jer..Ada tambahan makanan kat situ..Lasagna..Nak makan Spaghetti,tapi dah habis..sedih..
Red Velvet,Choc Indulgence & choc Moist 

Caramel latte

Strawberry yogurt,Choc & Lasagna
Kurang pandai untuk mengambil gambar..hehehe...Terimalah seadanya..
Kalau ikut hati semua nak mencuba..Nampak tak ada borang kat situ..hehehe..Si anak buah nak minta kerja kat situ..la nie dah kerja pun...

yang pastinya makan dekat Secret Recipe memang sedap.berbaloi dengan Harga dia Yang mahal itu...muahaha...


Post a Comment

  1. pepagi dah nampak SR kat blog akak nehh.. huwaaaaa

    ReplyDelete
  2. tak larat makan scret ..huuu.. my money flew banyak

    ReplyDelete
  3. betul tu menu kat secret recipe sedap-2 semuanya, hrganya pun sedapp-2 jugak..hehe

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...kisahsidairy,

    wahh...jalan kat bandar melaka.. best siap makan secret recipe..pehhh sedapnyer..

    mselim3

    pls: kisah si dairy nie..mselim3 nak panggil nama apa?..

    ReplyDelete
  5. Sepnjng hidup tak pnh lagi singgah ke secret resepi ni.. Ntah bila dpt merasa ntah..

    ReplyDelete
  6. saya pun suka makan dekat secret recipe tu
    tapi tak aderlah selalu...
    bankrup! =)

    ReplyDelete
  7. Akak suke makan vegetarian soba kalau gi SR :)
    Kek plak suke cheese durian.. Meletop! Terbaik utk peminat cheese n durian cam akak.. Camne nak diet gini??? huhuhu

    ReplyDelete
  8. wah sedapnya menjamu selera hihi

    ReplyDelete
  9. agreed with you on that..secret recipe nie memang sedap tpi harganya pun sebab..kalau hari2 makan boleh short duit belanja..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell
    you I genuinely enjoy reading through your blog posts.
    Cann you suggest any other blogs/websites/forums that deal with
    the same topics? Thank you so much!

    My site :: kreisrunder haarausfall vitaminmangel

    ReplyDelete
  11. yang seronok bila balk kg tu adalah berkumpul ngn family dan lagi best acara makan makan kan. dah lama tak gi melaka.

    ReplyDelete
  12. Sedap2 ja makanan kt situ...

    ReplyDelete
  13. perghhh caramel latte dya awat hebat sgt.. mengancam kot..hehehe..

    ReplyDelete
  14. merlimau mari.. jom kite jumpe di SR!! :) heheh

    ReplyDelete
  15. @CXopportunitiesala....baru tau...dah terlepas nak jumpa blogger melaka..huhuh

    ReplyDelete
  16. aaaaaaaa sedapnye! kat SR sume sedap2!
    percutian yg bermakna diisi dgn pelbagai aktiviti kan kak
    isi tabung nuffnang sini-darlie

    ReplyDelete
  17. Kek duriannya & kek2 yg lain adalah yg terbaik.. walau mahal sket, tp berbaloi makan.. :)

    ReplyDelete
  18. kita suka secret recipe...food dia so tasty..

    ReplyDelete
  19. lalalala~~ sy sgt suke kek!!! melaka mmg best!! dulu bercuti kat melaka tido kat everly resort klebang... malam nk cari kdai makan sesat smpai ke muar... jauhkan sy dinner.. hehehe...

    ReplyDelete
  20. sedapnya makan-makan.. dah lama aiza tak makan kek secret recipe..

    ReplyDelete
  21. dah lama tak jengah SR ni. Last pergi pon sbb kawan yg sponsor

    ReplyDelete
  22. tggu mamaD merajuk lg sbb tu penawar dia... SR. skrg dah x secret dah..haha


    PCL ~ ww.nazlee.com

    ReplyDelete
  23. dah maju Merlimau nie yea...akak biasa lalu jer.....

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top